Svet-Stranek.cz
Neznat nudu, prostě žít - skákačky jsou nový HIT
Můj svět na skákacích botách

Reportáže z akcí:Neznat nudu, prostě žít - skákačky jsou nový HIT

Reportáže z akcí

AUBRIA 2010
22.červen - 24.červen - Aubria - Ostrava 2010, největší mezinárodní závody u nás v České republice. Spolu s taťkou jsme byli velmi natěšeni a zároveň trochu v obavách, zda-li nám počasí bude přát od začátku až do konce. Jak samotná příprava, tak i cesta probíhali fajn a my dorazili na atletický stadion v Porubě. První den, ve čtvrtek jsme se zúčastnili "Welcome párty", kde probíhalo slosování do závodů, promítání vídeí a volná zábava. Hned od začátku jsem byl potěšen, když se moje video umístilo na pěkném druhém místě. V pátek ráno jsme nastoupeni na stadionu vyslechli průběh celého dne a začala kvalifikace na sobotní závody v běhu na 100 metrů. Po obědě jsme jeli k obchodnímu středisku "Futurum", kde následoval oběd a vystoupení před diváky. Viděli jsme spoustu krásných výkonů našich i zahraničních skokanů, dokonce i já jsem zaskákal samostatně pro ostatní, což byl velký zážitek. Navečer jsme se přesunuli na tamní koupaliště "Vřesina" a poprvé jsem si tak mohl vyzkoušet skoky do vody na skákačkách. Neodolal jsem zkusit si skočit svoje zatím ještě nedokonalé saltíčko. Sobotní ráno nám bohužel přineslo setrvalý déšť až do odpoledních hodin a my nakonec skončili v tělocvičně jedné školy. I přesto, pro mě to znamenalo určitou výhru, Kamča mi ukázala spoustu prvků ke cvičení a ukázala chyby, které dělám a které se dají cvičením a tréninkem odstranit. Radek Baran a Olda mě naučili na trampolíně salto dozadu a dokonce jsem si zaběhal na Air-tracku. Děkuji všem, Kamče, Radkovi,  organizátorům - Chosému a Davidovi, ale rovněž i  ostatním.  Aubrie nedopadla sice jak by očekávali všichni zúčastnění, ale mě dala hodně tím, že určitě svoji laťku posunu zase o něco dopředu pro další společné setkání.
Video TN.CZ - ZDE      Video taťkovo - zpracovává se
Motion cup v Brně
Dne 17.4. jsme se zůčastnili prvních  závodů přímo v Moravské metropoli v Brně. Pořadatelem závodů byl Ondřej Soudek spolu s CAPB. Počasí nám celý den bylo příznivě nakloněno, takže jsme si mohly vychutnat opět pocit skutečného klání se skokany z celé republiky. Rovněž kategorie hopsáčat byla zastoupena počtem 5 skokanů, mezi nimi malá skokanka z Polska. Ze svého celkového druhého místa jsem měl ohromnou radost, všechny disciplíny jsem absolvoval vyrovnaně jako dosahuji v tréninku. Ve skoku do výšky jsem potvrdil svůj osobní rekord 90 cm  ( hned dva dny na to jsem překonal výšku 95 cm ). V trojskoku jsem byl o pouhé 3cm za svým osobním rekordem, tedy 6 m 2 cm a ve skoku do dálky jsem překonal svůj osobák o 10 cm výkonem 2 m 16 cm. Štafeta byla pro mě zcela novou disciplínou, ale mohu říci, že se mi běžela velice dobře. Atmosféra závodů vynikající, trampolína byla zpestřením při odpočinku mezi jednotlivými disciplínami. Děkujeme i s taťkou pořadatelům za báječně strávený den se skokany a těšíme se znovu opět na další závody, na další výkony a na další rekordy.Celý průběh závodů i s fotogalerií a výsledky ZDE  ---- video  ZDE
 

První jarní skákání s Dominikem – Pardubická reportáž

                    Sobotníranní deštík nakonec  rozsvítil odpolední oblohu a 6 statečných se úderem čtrnácté, účastnilo historicky prvního skákání v zastoupení měst : Pardubice, Chrudim a dokonce Havlíčkův Brod, aby podpořili Powerbocking i jeho nejmladšího člena , Dominika. Přijela nás podpořit i dvojice na kolečkových bruslích a já oprášil kolečkové brusle rovněž. Nejprve jsme absolvovali trasu podél Labe, asi tak 4km tam a zpět, kde jsme zjistili, že více skákání a méně chůze šetří síly pro sportovní disciplíny a společné předvádění triků. Po dvou kilometrech chůze, střídavě běhu, přišel na řadu skok přes laťku, skok do dálky a trojskok. Absolvovali všichni, každý podle svých možností. Kritériem tentokráte nebylo dosažení  výkonů, ale možnost vyzkoušet si všechny možné disciplíny, pobavit se a prožít prima den, což bylo ostatně i záměrem organizátora. Cestou zpět na výchozí stanoviště, jsme byli svědky nepříjemného pádu jednoho z členů akce „Matese“, při sebíhání mírného svahu. Předloktími tvrdě na beton, ještě že akutol se nacházel v Zeliho výbavě.
                            Okolo 16:00 jsme se přesunuli na parkoviště k obchodnímu domu „Globus“ a věnovali se společnému skákání a předvádění triků. Dokonce já, si konečně zkusil obout skákací boty a mohu říci, že je to fantastický pocit i když první samostatné kroky byly hodně nejisté, půjdu do toho znovu.
                            Na závěr, to bylo něco okolo 18:30 jsme nafotili společná fota:  Fotogalerie ZDE  a rozjeli se do svých domovů. Můj konečný dojem z celé akce je takový, že nás společné setkání zcela jistě nastartovalo pro další budoucí podniky. Dominik zářil radostí a jeho výdrž byla obdivuhodná. Ale nejenom jeho, bez ostatníchskokanů  a tímto jim chci vřele poděkovat, by zůstalo vše tak trochu v ústraní východočeských plácků a hřišťátek. I prozatím takovýto malý sport z pohledu většinových,  se stává velkým, když  je chuť a odhodlání proto něco udělat.  VIDEO Z AKCE ZDE

Na úplný závěr bychom chtěli rovněž poděkovat serverům : www.powerbock.eu    www.skakej.eu   www.bockujem.cz  , které akci propagovali na svých stránkách a v neposlední řadě i Josefu a Kamile Ženčákovým, kteří nepřímo , ale silně nastartovali Dominika a jehož vzorem jsou teď všichni fajn lidičky, kteří se okolo tohoto sportu pohybují.

                                     autor reportáže…….Jan Mach